AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Generalne uprave carina Narodne Republike Kine.

Predsednik Vučić naglasio je važnost jačanja prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja u svim oblastima saradnje i izrazio zahvalnost na principijelnom i čvrstom stavu Kine po pitanju poštovanja i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na sastanku je istaknut neograničen potencijal Narodne Republike Kine, kao jednog od najvećih tržišta na svetu, i interes Republike Srbije da na to tržište izvozi svoje poljoprivredne proizvode. Jučerašnji sastanak i tri potpisana sporazuma između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repubike Srbije i Generalne uprave carina NR Kine, važan je strateški korak za Srbiju u oblasti poljoprivrede zbog otvaranja kineskog tržišta za svinjsko meso, kao i mleko i mlečne prerađevine iz Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić i predstavnici kineske delegacije Generalne uprave carina razgovarali su i o nastavku saradnje i usaglašavanju procedura za izvoz voća i kukuruza.

#Aleksandar Vučić

#Kina

'